Huwelijken

 

Als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand van de gemeente Meierijstad voltrek ik regelmatig huwelijken of registreer ik partnerschappen in één van onze trouwzalen, maar ook 'op locatie'. Natuurlijk zijn er hiervoor diverse leuke, romantische plekjes te vinden.

De Statenzaal in Zwolle doet zijn naam eer aan.
Op deze prachtige locatie mocht ik op 28 augustus 2008 de trouwambtenaar zijn van onze dochter Hanneke en onze schoonzoon Quincy!

En op 11 juni 2016 was het alwéér groot feest in ons gezin, want toen is onze dochter Marieke in Zandfoort aan de Eem in Amersfoort getrouwd met onze schoonzoon Sander! En … ja … , je begrijpt ’t al: ik had opnieuw de eer om mijn persoonlijke steentje als trouwambtenaar en als zangeres daaraan bij te mogen dragen!

Ik ben graag bereid ook in andere woonplaatsen mijn medewerking te verlenen aan deze mijlpaal in ieders leven.
De betreffende gemeente hoeft me dan alleen maar voor die ene dag te benoemen tot (onbezoldigd) ambtenaar. En het bruidspaar betaalt me dan gewoon.
Dit laatste geldt dus niet voor Meierijstad, want daar krijg ik mijn salaris via de gemeente.
Op het strand van 's-Gravenzande heb ik op 18 juni 2011 een huwelijk mogen voltrekken van een Nederlandse en een Fransman, waarbij ik de speech uiteraard afwisselend in het Nederlands en het Frans heb gehouden. Ondanks de storm is het een prachtige dag geworden!

Als zangeres lever ik ook graag een bijdrage aan allerlei vieringen; het komt regelmatig voor dat ik als 'BABS' een huwelijk voltrek en daarna samen met een pianist/organist de volledige muzikale verzorging van de Huwelijksmis voor mijn rekening neem. Zo hebben Hanneke en Quincy mij gevraagd het Ave Maria van Schubert te zingen!

Natuurlijk ben ik ook 'in te huren' om een andere bijzondere ceremonie in woord en/of in zang te verzorgen!
Zo heb ik bijvoorbeeld een huwelijk "nogmaals bevestigd" van een bruidspaar dat eerder in aanwezigheid van enkele getuigen het ja-woord had gegeven om zodoende de adoptie-procedure van hun kindje zo snel mogelijk in gang te kunnen zetten. En nu hun droom werkelijkheid is geworden, heeft het bruidspaar van toen me laten delen in hun feestvreugde!

Een ander bruidspaar heeft hun huwelijk feestelijk herbevestigd in een kasteel dat door de betreffende gemeente helaas niet als trouwlocatie was aangewezen.
Ook zij zijn eerst in kleine kring officieel voor de wet getrouwd, waarna zij later met alle ceremonieel en iedereen die zij er graag bij wilden hebben in een sprookjesachtige omgeving opnieuw "ja" hebben gezegd tegen elkaar!

Ook een Robijnen of een Gouden of een Diamanten Bruidspaar kan mij vragen (ook als verrassing!) voor een feestelijke ceremonie in aanwezigheid van kinderen en kleinkinderen, eventueel aangevuld met andere familieleden en vrienden, om hun liefde voor elkaar a.h.w.
"voor de eeuwigheid" te bezegelen.HomeAfscheidHuwelijkenVieringenCurriculum vitaeRepertoire
MuziekfragmentenTarievenConcertenContact